معدن و تاریخ بشریت
به گفته باستان شناسان یکی از قدیمیترین معادن شناخته شده در جهان، معدن Ngwenya در اسواتینی سوازیلند است که قدمت آن حدودا به 43000 سال میرسد و انسانهای پارینه سنگی از آن بهره برداری میکردهاند. مصریان باستان نیز نخستین بار مالاکیت را از معادن برای تزئینات و سفالکاری استخراج کردند. بعدها، مصریان برای ساخت سازههای عظیم ساختمانی در مصر از سنگ معدنهای فراوانی استفاده کردند. پس از گذشت مدت زمان کوتاهی معادن سنگ فیروزه و مس در وادی حمامات، تورا، اسوان و دیگر نقاط یافت شد. استخراج معدن در مصر در اولین سلسله ها اتفاق افتاده است. معادن طلای نوبیا از جمله بزرگترین و گستردهترین معادن در مصر باستان محسوب میشد.
امروزه معادن یکی از مهمترین بخشهای زندگی صنعتی و مدرن انسانها را تشکیل میدهند. 4 معدن طلا، مس، آهن و الماس از کاربردیترین و مهمترین منلابع معدنی در زندگی ما است. ما در این مطلب قصد داریم به تعدادی از معادن بزرگ دنیا در همین زمینه نگاهی بیندازیم.
معدن مس اسکوندیدا شیلی
این معدن در صحرای آتاکاما در شمال کشور شیلی قرار دارد و در حال حاضر از نظر میزان ذخایر مس بزرگترین و نخستین معدن جهان محسوب میشود. در اوایل سال 2013 تخمین زده شد که میزان ذخایر مس خالص این معدن بالغ بر 32 میلیون تن است.
این معدن از سال 1990 در حال بهرهبرداریست و در حال حاضر یکی از 10 معدن بزرگ روباز دنیا به حساب میآید. محققان تخمین زدهاند که این معدن بزرگ تا 54 سال دیگر قابل استفاده و استخراج میباشد.
جهت مشاهده ویدیو یوتیوب از معدن اسکوندیدا اینجا کلیک کنید.
معدن مس کانائنا مکزیک
کانائنا که همچنین به نام بوئناویستا نیز شناخته میشود، در منطقه سونورا در کشور مکزیک قرار دارد. و از نظر میزان ذخایر مس دومین معدن بزرگ دنیا است. تا کنون بیش از 200 هزار تن مس از این معدن استخراج شده و پیشبینی میشود بالغ بر 27 میلیون تن دیگر مس در این معدن باقی مانده است. جالب است بدانید که این معدن در سال 1899 آغاز به کار کرد بنابراین میتوان گفت کانائنا یکی از قدیمیترین معادن روباز دنیا محسوب میشود.
معدن آهن کاراخاس برزیل
کاراخاس بزرگترین معدن سنگ آهن جهان در ایالت پارا در شمال برزیل واقع شده است. تخمین زده شده که این معدن بیش از 7 میلیارد تن سنگ آهن در دل خود نگهداری میکند.هنگامی که در اواخر دهه ۱۹۶۰ یک هلیکوپتر فولادی امریکایی برای سوختگیری مجبور به فرود در تپهای در این منطقه بود، موفق به فرود نشد و با تپه برخورد کرد. نجاتیافتگان از سانحه متوجه باران برادههای آهن شدند و به تبع آن بررسی هایی صورت گرفت که به کشف معدن آهنبا خلوص بیش از ۶۶ درصد منجر شد. این معدن نه تنها ذخایر سنگ آهن غنی دارد، بلکه معدنی غنی برای سنگ معدن منگنز، مس، قلع، آلومینیوم و حتی طلا نیز به شمار میآید.
جهت مشاهده ویدئو یوتیوب معدن کاراخاس اینجا کلیک کنید.
معدن آهن سامارکو آلگریا برزیل
نکته قابل توجه این است که دومین معدن بزرگ سنگ آهن جهان نیز در برزیل قرار دارد. درنتیجه میتوان با قطعیت گفت که برزیل درحالحاضر بزرگترین صادرکننده سنگ آهن در دنیاست و طبیعی است که این کشور به بزرگترین تعیین کننده قیمت محصولات فولادی در جهان تبدیل شده است.
سامارکو آلگریا بزرگترین معدن سنگ آهن روباز جهان است. این معدن به معادن آلگریای جنوبی و آلگریای شمالی تقسیم میشود. هردوی این معادن از سال ۲۰۰۰ مشغول به تولید شدهاند. پیشبینی شده عمر این معدن تا سال ۲۰۵۳ ادامه داشته باشد. ذخایر این معدن بالغ بر 2 میلیارد تن تخمین زده شده است.
معدن طلا موریونتائو ازبکستان
معدن طلای موریونتائو در سال ۱۹۵۸ در صحرای خشک قزل قوم ازبکستان کشف و بهرهبرداری از آن در سال ۱۹۶۷ آغاز شد.معدن موریونتائو بزرگترین معدن روباز جهان است که بیش از ۵۸۰ متر عمق دارد و پنجمین معدن عمیق جهان محسوب میشود. علاوه بر طلا این معدن شامل ذخایر فیروزه و آرسنیک نیز است. بسیاری از زمین شناسان معتقدند موریونتائو بزرگترین معدن طلای جهان است. حجم ذخایر طلای این معدن بین ۲۵۰۰ تا ۵۳۰۰ تن تخمین زده شده است.
جهت مشاهده ویدئو یوتیوب اینجا کلیک کنید.
معدن طلا کورتز آمریکا
معدن طلای کورتز در مرکز ایالت نوادا قرار دارد و حدود ۴ هزار معدنچی در آن مشغول به کار هستند. با کشف طلا در ایالت نوادا، شرکت “باریک” فعالیت گسترده خود را در ایالت شمالی امریکا آغاز کرد. این شرکت با پرداخت ۱۵۳ میلیون دلار امتیاز استخراج طلایایالت نوادا را تا سال ۲۰۲۰ کسب کرده است. این شرکت سالانه ۳۰۰ هزار اونس طلا از معادن ایالت نوادا استخراج میکند.
معدن الماس جوبلی روسیه
معدن جوبلی، در منطقه یاکوتیا در روسیه واقع شده است و شروع فعالیت آن به سال ۱۹۸۶ میلادی (۱۳۶۵ خورشیدی) برمیگردد. حجم ذخایر اثبات شده قابل بهرهبرداری از آن بیش از ۱۵۳میلیون قیراط است، به اضافه ۵۱میلیون قیراط ذخایر احتمالی. مالک این معدن شرکت دولتی معادن آلروسا است.
معدن الماس اوداچنی روسیه
معدن اوداچنی نیز مانند جوبلی در منطقه یاکوتیا در روسیه قرار دارد و دومین معدن بزرگ جهان است. ۱۵۲میلیون قیراط ذخایر قابل بهرهبرداری دارد و از سال ۲۰۱۳ میلادی تاکنون سالانه ۱۰میلیون قیراط الماس از آن استخراج شده و تا ۳۰سال پس از آن تاریخ هم امکان بهرهبرداری دارد. اوداچنی نیز متعلق به شرکت دولتی آلروسا است.
بدون دیدگاه